Wat veroorzaakt longknobbel

Geen reacties Share:

1. Wat is de oorzaak van longknobbeltjes? Wat kan ik niet eten met longknobbeltjes?
De meeste ziekten bij menselijke longen zullen de vorming van knobbeltjes veroorzaken. Volgens de basisziektenkenmerken van de longknobbeltjes kan de etiologie van de longknobbeltjes worden verdeeld in twee soorten: goedaardige laesies en kwaadaardige laesies. Bed lesions include: tuberculosis ball, lung mobilization, bacterial pulmonary abscess, pneumonia, fibroma, lung errors, lung benign teratoma, etc.; Malignant lesions include lung cancer; metastatic malignant tumor primary stoves are often From breast cancer, liver cancer, velvet cancer , darmkanker, melanoom, hoofd- en nek kwaadaardige tumor, etc.
De longknobbel moet niet roken, niet drinken, vermijden irritant pittig voedsel, zoals peper, peper, gember, knoflook, enz. Eet koude drankjes of wil geen koud water drinken. Het redelijke dieet is licht en het voedsel kan niet te veel worden gegeten. Je kunt gewoon meer lichte groenten eten. Je kunt meer voedsel eten voor het hydrateren van de longen en hoest. Bijvoorbeeld, Sydney, Kiwi, watermeloen, wintermeloen, loquat, observeren de grootte van de longknobbeltjes en of er abnormale hoest en pijn zijn in het omliggende lymfekliersysteem, redelijk onderzoek, geschikte behandeling.

Het kan worden veroorzaakt door langdurige chronische inflammatoire stimulatie in de longen, zoals bacteriën of virusinfecties, die longknobbeltjes kunnen induceren. Het kan ook worden veroorzaakt door longinfectie door tuberculose. Na het induceren van tuberculose, wanneer het long CT -onderzoek wordt uitgevoerd, zal de longschaduw worden getoond. Taboe -voedsel één, peper, moet aandacht besteden aan taboe -peper met longknobbeltjes, omdat peper heet is en het gemakkelijk is om meer longschade toe te voegen wanneer er meer eten. Er kan ook ernstig optreden met tandpijn, duizeligheid, bloedbreuk, constipatie, constipatie, aambeien , enz. Essentie Taboo Foods 2, tabak en alcohol, let op het stoppen met roken met deze ziekte, omdat rook longschade zal verergeren en het herstel van de ziekte zal beïnvloeden. Naast sigaretten moeten wijnpatiënten ook ver weg zijn, omdat de wijn sterk is en te veel drinken ook ziekten van longknobbeltjes zal verergeren. Daarom zijn tabak en alcohol de taboes van deze ziekte, u moet wegblijven, niet om aan te raken. Taboo Foods III. Gebakken kip, die lijdt aan longknobbeltjes, kan geen gebakken kip eten, omdat gebakken kip tot gefrituurd voedsel behoort, het moeilijk is om te verteren. Te veel eten is gemakkelijk om de gastro -intestinale last te vergroten en de voedingsabsorptie van het lichaam te beïnvloeden. Zodra de voedingsvoorraad van het lichaam onvoldoende is, zal het herstel van de ziekte worden uitgesteld en kan er zelfs een aandoening zijn voor een slechte behandeling en herhaling van de ziekte. Dus gefrituurd voedsel mag niet worden aangeraakt, blijf weg.

Er zijn veel redenen voor de vorming van longknobbeltjes, die ruwweg worden verdeeld in infectieuze, immuun, vasculariteit, lymfe, tumor, aangeboren en andere redenen. Patiënten met longknobbeltjes moeten aandacht besteden aan een licht dieet en geen pittig voedsel eten.

Er zijn veel redenen, misschien vanwege infectieuze, immuun, lymfe, tumor, aangeboren en andere factoren. Er is geen taboe voor longknobbeltjes om te eten, maar het moet passend zijn.
2. Wat is de longknobbel, hoe wordt de longknobbel veroorzaakt?

Longkanker is de menselijke gezondheidEen van de meest schadelijke kwaadaardige tumoren, hoewel met de klinische toepassing van gerichte therapie en immunotherapie, is de overleving van gevorderde longkanker aanzienlijk uitgebreid, maar de totale overleving van vijf jaar is nog steeds niet optimistisch. De meest effectieve methode voor longkanker is is nog vroeg. Ontdekking, vroege diagnose en vroege behandeling. Daarom is vroege long -CT -screening een effectieve manier om longkanker te voorkomen. Met de populariteit van CT wordt de “nevenreactie” gebracht door meer en meer longknobbeltjes gevonden. Volgens statistieken werd een van de mensen bij het lichamelijk onderzoek van de borst gevonden met longknobbeltjes, en meer dan 90%van hen voerde geen prestaties uit. De diagnose van de longknobbel op het CT -rapport bracht paniek voor veel mensen, wat de kwaliteit van leven ernstig beïnvloedde. In het licht van longknobbeltjes moet onze juiste houding wetenschappelijk worden behandeld en bezocht in de tijd.

Wat is de longknobbel?

De longknobbel verwijst naar een schaduw van de knobbel die in de essentie van de longen is in plaats van een normaal longweefsel, met een diameter van minder dan 3 cm, waarvan de diameter minder dan 1 cm is. De knobbels groter dan 3 cm. De longknobbel kan worden gemanifesteerd als alleen of meerdere. Meer dan 80%-90%van de longknobbeltjes is goedaardig, zoals goedaardige tumoren, longontsteking, tuberculose, longintra-intraveneuze misvorming, oude laesies, enz. Tijdens het proces kunnen slechte veranderingen optreden.

Wat zijn slijpglasknobbeltjes?

De slijpglasknobbeltjes worden ook slijpglasschaduwen, korrelglazen knobbeltjes, enz. Weten knobbeltjes. Het wordt genoemd als het matglas op de CT. Afhankelijk van of de knobbeltjes vaste ingrediënten bevatten, zijn er gemengde slijpglasknobbeltjes en pure slijpglasknobbeltjes met vaste ingrediënten. Volgens de pathologische aard kunnen slijpglasknobbeltjes een goedaardige laesie zijn zoals fibrose, ontsteking of bloedingen, enz., Of kanker, zoals atypisch adenoom, in situ adenocarcinoom of kwaadaardige tumoren zoals micro -gefiltreerd adenocarcinoom en aDenocarcinoom, en aDenocarcinoom, zoals micro -gefiltreerd adenocarcinoom en adenocarcinoom, zoals micro -infiltratie adenocarcinoom en adenocarcinoom overdracht van kanker, enz.

Wat is het hoge risico op longkanker?

Hoge -risico -knobbeltjes van longkanker kunnen longkanker zijn of kunnen worden omgezet in longknobbels met een hoger risico op longkanker. Als er veel risicofactoren zijn, zoals langdurige rookgeschiedenis, familiegeschiedenis van longkanker en andere organen in het lichaam die kwaadaardige tumoren verduidelijken. De diameter van de tumor is ≥1,5 cm of de diameter ligt tussen 0,8-1,5 cm. De knobbeltjes van vicieuze CT -borden zoals trekken, fijne bronchiale borden en luchtbellen, excentrieke dikke wanden en lege wanden, en enkele massieve knobbeltjes met een diameter van meer dan 0,8 cm zijn hoge risicoknobbels. Hoge -risico -knobbeltjes vereisen een uitgebreid oordeel van ervaren beeldvormende artsen, ademhalingsartsen of thoracale chirurgen.

Hoe groter de kans dat de longkanker de longkanker is?

Dit antwoord is negatief. Het aantal longknobbeltjes is niet gerelateerd aan longkanker. In plaats daarvan geeft het waarschijnlijker aan dat chronische ontsteking wordt gevraagd, maar als het meerdere slijpglasknobbeltjes zijn, moet het aandacht krijgen.

Wat moet ik doen als ik de longknobbel zou vinden?

Allereerst is het duidelijk dat de longknobbel niet gelijk is aan longkanker of vroege longkanker. Het hoeft niet overdreven angstig te zijn. Overmatige paniek is niet wenselijk maar genegeerd. Overmatige paniek kan de fysiologische en immuunfunctie beïnvloeden en ziekten veroorzaken; het negeren ervan zal de aandoening vertragen en de beste behandelingstijd verliezen. Als u vindt dat de longknobbeltjes gedetailleerde videomaterialen en medische geschiedenis naar het ziekenhuis moeten brengen, kunt u enkele onderzoeken doen, zoals gedetailleerd lichamelijk onderzoek, tumormarkers in bloed, tumorcellen in sputum, enz. PET/CT kan worden uitgevoerd. Patiënten met een hoog risico kunnen bijvoorbeeld worden gediagnosticeerd door vezelige bekkenspiegels en CT -begeleiding. Een ander wapen voor de diagnose van longbubs is elektromagnetische navigatie Bronchiale spiegels. Het principe is vergelijkbaar met het navigatiesysteem dat we aandrijven. In het complexe longbronchiale netwerk wordt precies gevonden een kleine knobbel die in alle hoeken wordt verdeeld. Naast de diagnose, kan het ook naast diagnose, naast diagnose. worden gebruikt als een diagnose. Precisiepositionering vóór de operatie om de reikwijdte van chirurgische resectie te verminderen. Wat nog bevredigender is, is dat het ook direct kan worden bekendgemaakt op basis van precisienavigatie, zodat veel patiënten het lijden van een operatie kunnen voorkomen.

Na gedetailleerd onderzoek hebben patiënten over het algemeen vier opties:

1. Een kortetermijnoverzicht Na orale antibiotica

pneumonie of typische pneumonie manifesteren zich als veel longknobbeltjes. Veel patiënten verdwijnen of aanzienlijk kleiner na orale antibiotica -behandeling op korte termijn. Vooral voor het eerst worden de glazen knobbeltjes gevonden en zijn antibiotica bijzonder belangrijk.

2 De politieagent en de longknobbel zijn de verdachte. De methode van beoordelen is om CT opnieuw te controleren binnen een periode van tijd (bij voorkeur dunne laag CT). In tegenstelling tot de vorige CT, kunnen de beoordelingsgrootte, dichtheid, locatie, enz. Verandering en kwaadaardige knobbeltjes aanzienlijk groeien in de korte termijn. De duur van het specifieke volgt -interval moet volledig worden beoordeeld op basis van de geschiedenis van de arts en testresultaten volgens de medische geschiedenis en onderzoeksresultaten, en de hoge risicovolle knobbeltjes van longkanker zouden de volgende tijd moeten verkorten. Als de meeste knobbeltjes niet binnen twee jaar zijn opgegroeid, worden ze beschouwd als goedaardige knobbeltjes of lage kwaadaardige, maar sommige knobbeltjes zoals slijpglasknobbeltjes zouden de volgende jaren moeten verhogen.

3. Chirurgische resectie

Chirurgische resectie is de beste genezingsmethode voor kwaadaardige longzoden. Voor patiënten met long kwaadaardige tumoren kunnen niet duidelijk worden gediagnosticeerd en zeer verdacht van long kwaadaardige tumor, kan chirurgische behandeling worden overwogen. Op dit moment kan worden overwogenDe veelgebruikte chirurgische formule is longwedge -vormige resectie van de thoracoscopie, die minder trauma heeft, genezing snel en kleine impact op het leven. Aan de ene kant moeten patiënten zich niet te veel zorgen maken over chirurgische behandeling, en anderzijds moeten ze er nog steeds rekening mee houden dat de meeste longknobbeltjes goedaardig zijn. Veroorzaken geen overmatige behandeling vanwege overmatige angst.

4 worden behandeld met meerdere longknobbeltjes in verschillende longlobben tegelijk. De ablatietherapie kan worden voltooid onder begeleiding van elektromagnetische navigatie bronchoscopie, of onder CT -richtlijnen, en kan ook het genezende effect van vroege longkanker bereiken. Chirurgische resectie is echter nog steeds de eerste keuzemethode voor de meeste kwaadaardige longknobbels. De volgende patiënten kunnen de ablatiebehandeling overwegen: 1. Slechte longfunctie en kan geen chirurgische behandeling verdragen; 2. Het is eenmaal verwijderd en vervolgens is resectie ernstig beïnvloed aan het leven; 3. Pulmonale knobbeltjes, chirurgie kan niet tegelijkertijd worden verwijderd; 4. Patiënten die te bang zijn voor een operatie en angst.

Icon: de elektromagnetische navigatie tracheale spiegels lokaliseren precies de longknobbeltjes, en de pathologie van de biopsieplaats is duidelijk ablatie op basis van adenocarcinoom om het effect van genezing te bereiken.

Hoe neem ik de volgorde -UP -review correct aan?

Zoals eerder vermeld, zijn de meeste knobbeltjes goedaardig, dus de antwoorden ontvangen van de meeste vrienden die longknooppunten in het ziekenhuis vonden, werden opgevolgd. Wanneer de arts een beslissing nam om op te volgen, laat het zien dat deze knobbel momenteel verzekerd is, maar in de klinische praktijk ontdekten we dat Follow -Up een grote psychologische last voor veel patiënten en vrienden oplevert. Veel mensen wachten op de volgende review. Zinnen, en zelfs sommige vrienden die elke dag beoordelingen tellen of dringend worden vooraf beoordeeld. In feite is deze psychologie niet wenselijk. Patiënten en vrienden moeten zich realiseren dat de longknobbel eindelijk een goedaardig of een groot waarschijnlijkheidsgebeurtenis is gebleken. De volgende tijd wordt ook geformuleerd door de arts op basis van de klinische en videokarakteristieken. Wat in het interval moet worden gedaan, is het normale leven van de knobbel vergeten. Voor patiënten die voor het eerst de glazen knobbeltjes hebben ontdekt, kan FOLLOW -UP 40%van de patiënten van onnodige operatie maken.

Is er stralingsenergie voor CT?

Follow -UP is de belangrijkste preventie- en behandelingsmethode van de huidige longknobbel, maar patiënten hebben vaak patiënten met CT -onderzoeken, voornamelijk vanwege de straling van CT. Zowel CT als X -Ray hebben X -Ray -straling en CT is iets groter dan X -Ray -straling, dus tijdens de zwangerschap moeten zwangere vrouwen en zuigelingen proberen CT- of X -Ray -onderzoeken te voorkomen. Volwassenen hebben echter over het algemeen geen probleem met inspecties (binnen 10 keer) per jaar. Patiënten en vrienden moeten hun mentaliteit aanpassen en samenwerken met de inspectie

Verschillen Kies CT?

Lage dosis CT:

Huidig u200bu200bbewijs toont aan dat CT met een laag dosis een effectief middel is om longkanker te screenen. Het belangrijkste voordeel is dat de stralingsdosis klein is en de stralingsdosis ongeveer 1/4 van is de gewone CT.

Gewone CT plat vegen:

Gewone CT -platte sweep is momenteel het meest gebruikte CT -onderzoek. . Zowel lage dosis CT als gewone CT worden vaak gebruikt als lichaamsonderzoek. Het voordeel is dat het snelle inspectie en lage apparatuurvereisten is. Het nadeel is dat de laminaire afstand te breed is, wat een gemiste diagnose van kleine knobbeltjes kan veroorzaken.

Hoge -resolutie CT:

Hoge -resolutie CT is een CT met een kleinere laminaire. De algemene laagafstand is minder dan 5 mm. Vergeleken met conventionele CT is de nauwkeurigheid hoger en is de resolutie hoger en de resolutie is sterker. Zie de kleine structuur in de longen, die kan worden gebruikt als een vervolg -up van de longknobbeltjes, vooral de glazen knobbeltjes.

Pulmonale kleine knobbeltjes dunne laag ct:

Pulmonale kleine knobbel dunne laag ct is een inspectie -item specifiek voor longknobbel voor stralingsafdeling. De resolutie is hoger en de dichtheid van de knobbel kan zijn nauwkeurig bepaald. Drie -dimensionale reconstructie kan het volume van de knobbeltjes, de relatie met de bloedvaten, randen, enz. Nauw meten, die bevorderlijk is voor het oordeel van goedaardige. Het is momenteel de eerste keuze voor longknobbel.

Verbeterde CT:

Over het algemeen hoeft de longknobbel het CT -onderzoek niet te verbeteren, maar de dynamische verbetering CT, met name de dynamiek van de SOME, verbetert CT voor het identificeren van isolatie van isolatie. Ervaren ademhalings- of thoracale artsen.

PET/CT:

PET/CT kan worden gebruikt voor de diagnose van hoge risicovolle vaste knobbeltjes of gedeeltelijke reële knobbeltjes bij longkanker. Wanneer meerdere knobbeltjes ook referentie -meningen kunnen geven waarvoor u knobbeltjes aan kan geven aan welke knobbeltjes Kies biopsie voor biopsie, het belangrijkste principe is dat tumorcellen een hogere glucose -inname en metabolisme hebben. Het nadeel is dat de prijs duur is en het wordt niet aanbevolen om een u200bu200broutine -vervolg te zijn als een kleine longknobbel.

De longknobbel is een laesie met een diameter van de menselijke long minder dan drie cm. Zonder longknobbels, een dichtheid van een Dichtheid die op de borst plat wordt gevonden en CT is de longknobbel. De reden voor de vorming van de longknobbel is zeer gecompliceerd. Knobbeltjes omvatten voornamelijk ontsteking, infectie of hyperplasie en tumoren zijn verdeeld in goedaardige longknobbels en kwaadaardige longknobbels. kwaadaardig. Longknobbeltjes zijn de oorzaken van longkanker
De vorming van longknobbeltjes. 123] 1. Roken is de belangrijkste reden. De meeste rokers kunnen longknobbeltjes vinden voor dunne laag borst, maar in het algemeen knobbeltjesKlein, onder 7 mm.
2. Er zijn veel patiënten met longknobbeltjes zonder roken, vooral vrouwelijke patiënten, die kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals luchtvervuiling, auto -staartgas of keukenoliedoemingen.
3. De longknobbel vindt de reden mogelijk niet.
De populatie van de longknobbeltjes is bijzonder groot. Volgens de bestaande gegevens hebben ongeveer 100 miljoen mensen longknobbels. Hoewel het positieve percentage van de door het lichamelijk onderzoek gedetecteerde longknobbeltjes ongeveer 25%is, is meer dan 90%van de longknobbeltjes goedaardig. Daarom, als u de longknobbeltjes ontdekt, hoeft u niet in paniek te raken, moet u naar een regulier ziekenhuis gaan voor behandeling

Het optreden van longknobbeltjes en veel factoren zijn gerelateerd. Als een knobbel komt voor, als er een infectie optreedt, zal dit ook longknobbeltjes veroorzaken. Luo -abces, parasitaire ziekte, bolvormige longontsteking, enz. Zal longknobbeltjes veroorzaken.

De longknobbel verwijst naar de beeldnaam van de long met schaduwen wanneer de long ct is. Over het algemeen zijn de longknobbeltjes die minder dan zes mm zijn goedaardig, en het zal waarschijnlijk te wijten zijn aan ontsteking en verblijf. wat zachte weefselschaduw.
3. Wat is de longknobbel? Wat veroorzaakt de knobbeltjes? Moet dit zo worden behandeld? Bedankt! Kruispunt
Het concept van de longknobbel is een afbeelding, wat aangeeft dat er iets in uw longen zit, maar de aard van dit ding is goed of slecht, dan weet u niet, u hebt pathologische diagnose nodig. Als u zich zorgen maakt of in beeldvorming bent, kunt u een pathogene diagnose doen of een pathologische diagnose van een vezelspiegel of dermatisch nemen. Als u echt verzekerd bent, kunt u het beeld in 3 maanden controleren.

Er zijn veel redenen voor de vorming van longknobbeltjes, als volgt:
1. Roken, de belangrijkste reden, de meeste mensen die roken kunnen de longknobbeltjes vinden in een dunne laag van De borst, maar over het algemeen zijn de knobbeltjes relatief klein, onder 7 mm.
2. Er zijn veel patiënten met longknobbeltjes zonder roken, vooral vrouwelijke patiënten, die kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals luchtvervuiling, auto -staartgas of keukenoliedoemingen.
3. De longknobbel vindt de reden mogelijk niet.
De populatie van de longknobbeltjes is bijzonder groot. Volgens de bestaande gegevens hebben ongeveer 100 miljoen mensen longknobbels. Hoewel het positieve percentage van de door het lichamelijk onderzoek gedetecteerde longknobbeltjes ongeveer 25%is, is meer dan 90%van de longknobbeltjes goedaardig. Daarom, als u de longknobbeltjes ontdekt, hoeft u niet in paniek te raken, moet u naar een regulier ziekenhuis gaan voor behandeling.
4. Wat zijn de oorzaken van longknobbeltjes?
De longknobbel moet worden veroorzaakt door de ontsteking van de longen tijdens een verkoudheid. De longknobbeltjes moeten echter ook worden veroorzaakt door de hyperplasie van tumoren of longen en tuberculose. Het wordt aanbevolen om naar een ziekenhuis te gaan voor verder onderzoek en u kunt het diagnosticeren door de lekke band van de longen. Er zijn vaak hoestende borsten. Er zijn ook suggesties veroorzaakt door ontstekingen. Ze moeten op gewone tijden lichter eten en roken en alcohol verbieden.

De longknobbel moet worden veroorzaakt door de ontsteking van de longen tijdens een kou. maarDe longknobbeltjes moeten ook worden veroorzaakt door de hyperplasie van tumoren of longen en tuberculose. Het wordt aanbevolen om naar een ziekenhuis te gaan voor verder onderzoek en u kunt het diagnosticeren door de lekke band van de longen. Er zijn vaak hoestende borsten. Er zijn ook suggesties veroorzaakt door ontstekingen. Ze moeten op gewone tijden lichter eten en roken en alcohol verbieden.

De oorzaak van de longknobbel is onduidelijk. Waarnemingen voor infectie (zoals bacteriën, virussen, mycoplasma, schimmels, enz.) Zijn niet zonder exact gesloten. Onderzoek naar genetische factoren is niet bevestigd. In de afgelopen jaren hebben sommige auteurs ontdekt dat de positieve snelheid van DNA -DNA bij nodulaire ziekten 50%van de PCR -technologie heeft bereikt. Daarom wordt voorgesteld dat de ziekte van de knobbel het resultaat is van takken in het weefsel, maar veel experimenten hebben dit niet bevestigd argument.

Uit gegevens blijkt dat sarcoïdose een granulatieziekte is van een multi -system en multi -organisatie genade die onbekend is. Zo hoog als 80%tot 90%.

De longknobbeltjes zijn verdeeld in de wereld. De incidentie van Europese en Amerikaanse families heeft een hoge incidentie. Oosterse landen komen zeldzaam en komen vaker voor in 20 tot 40 jaar oud.

Uitgebreide informatie:

Prognose van de ziekte:

Het is gerelateerd aan de toestand van de ziekte van de knobbel. Degenen met acuut begin, na behandeling of verlichting, is de prognose beter; chronisch uitgevoerd seksualiteit, die meerdere organen binnendringen, functionele schade veroorzaken en een brede prognose van brede fibrose of acute infectie.

De doodsoorzaak wordt vaak veroorzaakt door primaire hartaandoeningen of myocardiale en hersenschendingen. Er is gemeld dat 34%van de gevallen in de vijf -jarige volgorde volledig zijn teruggewonnen, 30%verbeterd en 20%ongewijzigd blijft. De ziekten en sterfgevallen waren goed voor 8%.

Referentiegegevensbron: Baidu encyclopedie -lungknobbel

Previous Article

Hoe je een dunne buik kunt uitoefenen, yoga dunne buik

Next Article

Hoe veroorzaakt de longknobbel